Vergelijk alle coalitie peilingen met verkiezingsuitslagen 2010 en 2012

In een grafiek worden peilingen van diverse coalitie mogelijkheden - van rechts via Kunduz en paars naar links - van de laatste maand voorafgaande aan de verkiezingen van 2010 en 2012 met elkaar vergeleken. Er valt te zien welke coalities door welke peilers structureel worden onderschat en overschat en of een coalitie de meerderheid van 76 zetels heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van peilingen van de volgende peilers: peil.nl van Maurice de Hond, TNS NIPO, de politieke barometer van Ipsos Synovate, I&O Research, de Stemming van Een Vandaag en NOS Peilingwijzer.

Er wordt een zogenaamde consolidated range getoond. De consolidated range wordt bepaald door het minimum en maximum van de diverse peilingen te bepalen. Tip voor als je verder wil terugkijken: klik in de grafiek op '' en je ziet een grafiek met alle coalities van de de laatste 3 maanden voorafgaand aan alle verkiezingen vanaf 2002.

De uitslagen van de laatste Eerste Kamer (EK) en Tweede Kamer (TK) verkiezingen worden getoond. Deze worden met bullets weergegeven. Daarnaast worden op de verkiezingsavond exit polls en voorlopige verkiezingsuitslagen in de grafieken vermeld.